Centre Cultural CIMADAL

Som la junta del Centre Cultural CIMADAL, conegut per la gent d’Isona i Conca Dellà com el Centro. Set joves i col·laboradors que organitzen algunes activitats que es duen a terme al poble d’Isona.

La primera festa que organitzem és la cavalcada de reis, juntament amb els pares de l’AMPA fem la carrossa. Uns dies més tard, el dia 20 de gener és Sant Sebastià, que es celebra el dissabte següent. Es fa un aplec a l’ermita de la Posa i a la nit es fa el ball al pavelló.

La següent festa que organitzem és la festa de la Guixa, que es celebra el dimarts de carnaval. Aquí, es fa un dinar popular a la plaça Bisbe Badia, on es menja “La Guixa”. Aquesta activitat l’organitza la junta de la Guixa mentre que el Centro Cultural Cimadal organitza el ball de disfresses al pavelló.

El diumenge de Pasqua el Centro organitza el ball de Pasqua i per Santes Creus, que abans era el 3 de maig i ara s’ha passat al primer diumenge de maig, es fa la festa major petita d’Isona on el Centro organitza el ball.

A començaments d’estiu, preparem la revetlla de Sant Joan el dia 23 de juny. El Centro organitza la foguera, l’espectacle pirotècnic i el ball de nit; aquest any és el primer any que es va fer sopar popular. Durant tot l’estiu s’organitzen un seguit d’activitats anomenades Sortim al Carrer, conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà i el Museu de Conca Dellà.

L’últim cap de setmana d’agost organitzem els actes de festa major. Per finalitzar l’any, es celebra la festa de Nadal i la festa de Sant Esteve. En aquestes dates el Centro i el grup de teatre preparem una obra que es presenta el dia 25 a la nit i el 26 a la tarda.