Benvingut/da a la web de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà

El municipi d'Isona i Conca Dellà va néixer l'any 1970 amb l'annexió de diferents pobles: Isona, Covet, LLordà, Masos de Sant Martí, Siall, Benavent de la Conca, Biscarri, Gramenet, Montodó, Conques, Sant Romà d'Abella, Basturs, Orcau i Figuerola d'Orcau.

L'alçada mitjana sobre el nivell del mar situen el conjunt del municipi entre els 600 i els 700 metres. El territori, la Conca Dellà, està molt ben delimitat geogràficament, envoltat per totes bandes per diferents serralades, excepte per l'oest que s'obre al riu Noguera Pallaresa. L’economia és bàsicament agrícola i ramadera i té un creixent atractiu turístic. Aquesta zona ha estat des de l'antiguitat el pas obligat de les vies de comunicació terrestres entre la Catalunya Oriental i Central i el territori pirinenc occidental de Catalunya. Aquest fet es tradueix en la gran quantitat de vestigis històrics que han arribat fins als nostres dies.

L'abril de l'any 1995 es va obrir al públic el Museu de la Conca Dellà que ofereix la possibilitat de descobrir un nou territori, que temps enrere va ser ocupat per la cultura romana, i molt abans, habitat pels últims dinosaures que van trepitjar la Terra. Des d'aquest centre museístic s'ofereix la possibilitat de realitzar diferents itineraris per la zona per tal de conèixer-la més a fons. Així doncs, es poden veure jaciments de petjades i ous de dinosaures, vestigis de la ciutat romana d'Aeso, algunes de les esglésies i castells que han perdurat fins avui i tot el magnífic patrimoni natural que ens envolta.

El quart diumenge del mes d’octubre es celebra la fira Boletus, degut a la gran tradició boletaira del municipi. D’altra banda, el municipi també organitza la popular Fira de Muntanya Quatre Rocs. 

 

Amb la col·laboració de:  

L’actuació titulada “Desbrossament franja contra incendis a Benavent de la Conca i a Siall, i manteniment del vial estratègic per l’extinció d’incendis forestals del camí del Grau a Biscarri” ha estat subvencionada amb 5.268,10 € per la Diputació de Lleida.

 

Amb la col·laboració de:  

L’actuació titulada "Actuacions en edificis de les piscines municipals” ha estat subvencionada amb 45.979,91 € per la Diputació de Lleida.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Arranjament de l'església de Sant Julià de Basturs del municipi d'Isona i Conca Dellà, al Pallars Jussà “ s’ha realitzat amb el suport del Departament de Cultura.

Amb la col·laboració de:  

Les activitats culturals i artístiques realitzades per l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà l’any 2020 han estat subvencionades amb 4.026,00 € per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Intervenció a l’Hort del Cavaller d’Isona” s’ha realitzat amb el suport del Departament de Cultura.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Intervenció de conservació-restauració sobre l’Antifonari de 1706 procedent de la Vila de Conques” s’ha realitzat amb el suport del Departament de Cultura.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Asfaltat del tram entre asfaltats prèviament realitzats al camí de Siall” ha estat subvencionada amb 48.286,08 € per la Diputació de Lleida.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Despeses de subministrament de gas-oil, carburant i subministrament elèctric dels edificis municipals, anualitat 2019” ha estat subvencionada amb 8.552,83 € per la Diputació de Lleida.

Amb la col·laboració de:  

Construcció d’una pista de pàdel a Isona” ha estat subvencionada amb 15.000,00 € per la Diputació de Lleida.

Amb la col·laboració de:  

L’actuació “Adquisició per a cortines i teló de la sala d'actes del Cafè “ ha estat subvencionada amb 815,20 € per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

 

Amb la col·laboració de:  

Les activitats del Museu de la Conca Dellà 2019 s’han realitzat amb el suport del Departament de Cultura i amb la participació de la Junta d’Herències en el finançament de les actuacions sol·licitades.