Notícies

El setembre de 2008 es posa en funcionament el portal web del ajuntament de Isona i Conca Dellà

Amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, es desenvolupa un portal municipal amb l'objectiu d'apropar l'administració al ciutadà i facilitar la seva comunicació.

Projecte e-TRAM d'administració electrònica.

L' e-TRAM és el mòdul de gestió municipal de sol·licituds i tràmits per Internet integrat a la plataforma del Consorci AOC

Aquest mòdul de gestió municipal fa possible que des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, el ciutadà pugui:

  • Accedir a tota la informació que necessiti sobre tramitació interadministrativa.
  • Iniciar i formalitzar qualsevol sol·licitud en nom seu o en representació d'un altre ciutadà.
  • Consultar l'estat i el contingut del seus tràmits, identificant-se prèviament.
  • Rebre avisos sobre la situació dels seus tràmits.

http://www.aocat.net/serveis/etram.htm

El municipi d'Isona i Conca Dellà va néixer l'any 1970 amb l'annexió de diferents pobles: Isona, Covet, LLordà, Masos de Sant Martí, Siall, Benavent de la Conca, Biscarri, Gramenet, Montodó, Conques, Sant Romà d'Abella, Basturs, Orcau i Figuerola d'Orcau.

L'alçada mitjana sobre el nivell del mar situen el conjunt del municipi entre els 600 i els 700 metres. El territori, la Conca Dellà, està molt ben delimitat geogràficament, envoltat per totes bandes per diferents serralades, excepte per l'oest que s'obre al riu Noguera Pallaresa. L’economia és bàsicament agrícola i ramadera i té un creixent atractiu turístic. Aquesta zona ha estat des de l'antiguitat el pas obligat de les vies de comunicació terrestres entre la Catalunya Oriental i Central i el territori pirinenc occidental de Catalunya. Aquest fet es tradueix en la gran quantitat de vestigis històrics que han arribat fins als nostres dies.

L'abril de l'any 1995 es va obrir al públic el Museu de la Conca Dellà que ofereix la possibilitat de descobrir un nou territori, que temps enrere va ser ocupat per la cultura romana, i molt abans, habitat pels últims dinosaures que van trepitjar la Terra. Des d'aquest centre museístic s'ofereix la possibilitat de realitzar diferents itineraris per la zona per tal de conèixer-la més a fons. Així doncs, es poden veure jaciments de petjades i ous de dinosaures, vestigis de la ciutat romana d'Aeso, algunes de les esglésies i castells que han perdurat fins avui i tot el magnífic patrimoni natural que ens envolta.

El quart diumenge del mes d’octubre es celebra la fira Boletus, degut a la gran tradició boletaira del municipi. D’altra banda, el municipi també organitza la popular Fira de Muntanya Quatre Rocs.